Beleggers belonen cijfers Facebook

De koers van het aandeel Facebook schoot donderdag met 12,7 procent omhoog op Wall Street. De internetgigant werd door beleggers beloond nadat er in het laatste kwartaal van vorig jaar beter werd gepresteerd dan verwacht. Het sociale netwerk meldde donderdag een recordomzet in het vierde kwartaal, aangejaagd door de verkoop van meer advertenties via video’s, mobiele apparaten en foto- en video-app Instagram. De opbrengsten stegen het afgelopen kwartaal tot ruim 5,8 miljard dollar (5,3 miljard euro), tegen een verwachting van 5,4 miljard dollar. Circa 80 procent van de omzet kwam van mobiele apparaten. Ook de winst van Facebook steeg fors: van 701 miljoen dollar een jaar geleden tot 1,6 miljard dollar nu. Het is voor het eerst dat de winst van Facebook boven een miljard uitkomt. (ANP)