Eagles of Death Metal spelen op Lowlands

De band speelde in november in het Parijse Bataclan toen IS-terroristen tientallen mensen doodschoten.

U2 en Eagles of Death Metal samen op het podium in Parijs.
U2 en Eagles of Death Metal samen op het podium in Parijs. Foto Danny North / Hollandse Hoogte

Rockband Eagles of Death Metal staat dit jaar op Lowlands. Vrijdag maakte de organisatie de eerste acts bekend die spelen op het festival in Biddinghuizen, dat duurt van 19 tot en met 21 augustus.

De Eagles of Death Metal speelden afgelopen november in de Bataclan in Parijs toen IS-terroristen de zaal binnenvielen en er een bloedbad aanrichtten onder tientallen bezoekers. De bandleden konden op tijd uit de zaal vluchten. Wel kwam Nick Alexander om, een verkoper van merchandise tijdens concerten van de band.

Na de aanslagen traden de Eagles of Death Metal een paar weken niet op. Ze stonden in Parijs in december voor het eerst weer op het podium, tijdens een concert van U2.

De band van frontman Jesse Hughes stond al twee keer eerder op Lowlands, in 2007 en 2012. Ze traden ook twee keer op op Pinkpop, in 2008 en 2015.

Goedkopere kaartjes

Andere acts die Lowlands dit jaar bezoeken zijn LCD Soundsystem, Sigur Rós en The Last Shadow Puppets. Zaterdag 6 februari start de kaartverkoop. Wie een van de eerste 25.000 tickets weet te bemachtigen, betaalt 159 euro. Daarna kost een kaartje 175 euro, terwijl dat vorig jaar nog 195 euro was.

In 2015 was Lowlands voor het eerst in jaren niet uitverkocht. Er werden zo’n 45.000 kaarten van de beschikbare 55.000 verkocht. Lowlands krijgt te maken met steeds meer concurrentie van andere festivals.