Meer onderzoek naar aanrandingen Almere; rechtszitting uitgesteld

Het onderzoek naar de aanrandingszaak in Almere waarvoor twee asielzoekers worden vervolgd, wordt uitgebreid. Politie en Justitie willen meer voorbereidingstijd naar aanleiding van een nieuwe aangifte die vorige week is gedaan. Daarom wordt de zitting van 9 februari voor de rechtbank in Lelystad uitgesteld, aldus het Openbaar Ministerie. Volgens bronnen is er naast de nieuwe, derde aangifte, nog een vierde aangifte gedaan. Het OM kon deze niet bevestigen. Aanvankelijk was er vorig jaar september, toen de aanrandingen plaatsvonden, sprake van slechts twee aangiften. Ouders van een van de betrokken meisjes beklaagden zich onlangs tegenover NRC dat de politie aangifte destijds had „ontmoedigd”. Ze spraken van een „doofpot”. OM en politie ontkenden dat uitdrukkelijk. Na de publicatie van de klacht van de ouders, is het onderzoek naar de aanrandingen serieuzer door politie en justitie opgepakt, aldus betrokken ouders. Het OM acht het niet uitgesloten dat meer asielzoekers vervolgd gaan worden, aldus een woordvoerster. (NRC)