Alle films van Adam Sandler zijn subtiel met elkaar verbonden

Dezelfde karakters komen in schijnbaar ongerelateerde films voor, dezelfde catchphrases rollen uit hun mond, blijkt uit een grappige analyse.

Screenshot 'The Sandlerverse'

De meningen over acteur en komiek Adam Sandler lopen uiteen. De één vindt hem vervelend, de ander vindt het hem heel erg vervelend. Weinigen zullen daarom vermoeden dat er een grootse planning aan het carrièreverloop van Sandler ten grondslag ligt die al zijn films verbindt in een steeds verder uitdijend universum. Als je deze Youtube-video van Shawn Kohne bekijkt, kun je bijna geen andere conclusie trekken.

Als een ware detective die op zoek is naar een seriemoordenaar, heeft Kohne zijn muur behangen met plaatjes van Sandlers films, liedjes en sketches. Tussen die plaatjes zijn touwtjes gespannen om de connectie aan te geven die loopt van het ene naar het andere Sandler-hoogtepunt.

Patronen

Waar die verbindingen uit bestaan? Dezelfde karakters blijken in verschillende films te spelen, dezelfde catchphrases uit oude sketches duiken jaren later opeens weer op in een nieuwe komedie. Neem bijvoorbeeld de naam Lamensoff. In de films Click, Pixels, Grown Ups en The Wedding Singer komt een karakter met de die naam voor.

In The Water Boy, The Longest Yard, I Now Pronounce You Chuck and Larry, Grown Ups, Jack and Jill en Reign Over Me wordt gerefereerd aan Kentucky Fried Chicken. De zin “you can do it” valt ook terug te vinden in het gehele oeuvre van Sandler.

Dat Kohne oog heeft voor herhalende patronen van filmsterren, blijkt wel uit een vorige video van zijn hand. Alle valpartijen in films en optredens van Jim Carrey zijn daarin vakkundig aan elkaar geplakt.