Williams en Kerber naar finale Australian Open

Williams won het grandslamtoernooi in Melbourne al zes keer. Voor Kerber is het de eerste grandslamfinale.

Serena Williams tijdens haar halve finale.
Serena Williams tijdens haar halve finale. Tyrone Siu / Reuters

Met groot gemak heeft tennisster Serena Williams zich geplaatst voor de finale van de Australian Open. In twee sets versloeg de nummer één van de wereld de als vierde geplaatste Agnieszka Radwanska: 6-0 6-4.

Williams begon de wedstrijd zeer goed. Radwanska had daarin geen schijn van kans. In de tweede set kon de Poolse dan toch eindelijk wat weerstand bieden. Maar het was niet genoeg voor de winst. Na ruim een uur spelen zat de partij erop.

Ook Kerber in finale van Australian Open

De tegenstander van Williams in de finale is de Duitse Angelique Kerber. Zij was in de halve finale te sterk voor de Britse Johanna Konta: 7-5 6-2.

Konta speelde een geweldig toernooi en gold als de grote verrassing in Melbourne. De Britse tennisster staat 47e op de wereldranglijst.

Voor Kerber, nummer zes van de wereld, is het de eerste keer in haar carrière dat ze de finale van een grandslamtoernooi bereikt.

Williams kan bij winst in finale Graf evenaren

Williams won het grandslamtoernooi in Melbourne al zes keer. Behalve vorig jaar pakte ze in 2003, 2005, 2007, 2009 en 2010 de zege. De 34-jarige Amerikaanse heeft in deze editie nog geen set verloren.

Als Williams over twee dagen de finale wint, evenaart ze de Duitse Steffi Graf met 22 grandslamtitels.

Of dat genoeg zal zijn voor Williams is nog maar de vraag. Haar ultieme doel is ongetwijfeld om Margaret Court voorbij te gaan. De Australische is koploper met 24 grandslamtitels - al behaalde zij die titels wel deels in het amateurtijdperk.