Feyenoord verliest derde wedstrijd op rij

De Rotterdammers verloren in eigen huis van Heerenveen. Roda JC won thuis van FC Utrecht.

Joey van den Berg scoort de 1-2 voor sc Heerenveen. Feyenoordspeler Elia kijkt verslagen toe.
Joey van den Berg scoort de 1-2 voor sc Heerenveen. Feyenoordspeler Elia kijkt verslagen toe. Foto ANP

De sportieve malaise bij Feyenoord kent vooralsnog geen einde. De Rotterdammers verloren in eigen huis hun derde wedstrijd op rij van sc Heerenveen: 1-2. Voor de Friezen scoorden Henk Veerman en Joey van den Berg.

Anass Achahbar tekende voor de mooiste goal van de wedstrijd met een omhaal, maar het doelpunt bleek uiteindelijk slechts van statistieke waarde. Na het verlies tegen PSV, AZ en nu ook Heerenveen staat Feyenoord nog altijd op de derde plek, maar zijn Ajax en PSV uit zicht verdwenen en moet de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst vrezen voor NEC en Heracles, die beiden nog maar op twee punten afstand staan. sc Heerenveen staat nu elfde.

Roda JC wint voor tweede keer op rij

Roda JC heeft voor de tweede wedstrijd op rij drie punten weten binnen te slepen. Na de overwinning uit tegen Excelsior won de ploeg nu thuis in Kerkrade met 1-0 van FC Utrecht. De matchwinner was de invaller Maecky Ngombo.

De Belgische supersub scoorde in de 81e minuut het winnende doelpunt. Voor FC Utrecht is het weer even wennen om zonder punten naar huis te gaan. De ploeg uit de Domstad had sinds november vijf keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Door de overwinning doet Roda JC goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg stijgt naar de dertiende plaats en staat nu zes punten boven de degradatiestreep. FC Utrecht doet een stapje terug in de strijd om de play-offs en staat nu zevende.