Ook aandeelhouders BG steunen overname door Shell

Omdat de toezichthouders ook al akkoord waren, staat niets de overname nog in de weg.

Het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.
Het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Foto Jerry Lampen/ANP

Nadat woensdag de aandeelhouders van Shell akkoord gingen met de grootste overname uit de Nederlandse geschiedenis, zijn nu ook de aandeelhouders van BG Group akkoord. Ruim 99 procent van aanwezigen stemden voor de overname, terwijl 75 procent nodig was.

Dat meldt BG in een speciale verklaring op de website. 87 procent van de aandeelhouders was aanwezig. Omdat ook de toezichthouders al akkoord zijn kan de overname nu worden afgerond. Shell heeft daarvoor als uitgangsdatum 15 februari geprikt. De Brits-Nederlandse oliemaatschappij wordt de grootste producent van vloeibaar gas (LNG) ter wereld.

Met de transactie is zo’n 47 miljard euro gemoeid. Dat is minder dan het oorspronkelijke overnamebod van 64 miljard dollar. Omdat het bod voor 70 procent uit aandelen van Shell bestaat, en de koers van Shell de afgelopen tijd met 30 procent is gedaald vanwege de onder druk staande olieprijs, is het totaalbedrag sterk afgenomen.