Belgische politicus aangehouden

Het Vlaamse parlementslid Christian van Eyken is woensdag aangehouden op verdenking van moord. Dat melden de Belgische krant De Standaard en de Belgische omroep VRT. Van Eyken werd al langer genoemd in een moordzaak op de echtgenoot van zijn secretaresse, met wie hij een relatie heeft. De echtgenoot Marc Dellea (45) werd in juli 2014 dood aangetroffen op bed. Het slachtoffer had een schotwond achter zijn oor. In oktober 2015 werd de weduwe aangehouden. Het echtpaar stond op het punt te gaan scheiden, zo bleek uit het onderzoek. Aanleiding zou onder meer zijn geweest dat de vrouw een relatie had met de Franstalige Van Eyken. Het parlementslid ontkent schuld aan de moord. Van Eyken, die bekend stond als ‘de eenzaamste francofoon’ in het parlement van Vlaanderen, verloor begin deze maand zijn onschendbaarheid. (NRC)