Man opgepakt met pistolen bij Disneyland Parijs

Het is momenteel niet bekend wat de man met de wapens van plan was.

De Franse politie heeft een man opgepakt die wilde inchecken bij een hotel bij Disneyland Parijs.
De Franse politie heeft een man opgepakt die wilde inchecken bij een hotel bij Disneyland Parijs. Foto Bertrand Guay/AFP

De Franse politie heeft donderdag een Parijse man opgepakt die met twee pistolen in zijn tas wilde inchecken bij het New York Hotel bij Disneyland Parijs. De 28-jarige man werd bij een beveiligingscontrole bij de ingang aangehouden, zo meldt het Franse RTL. Uit een eerste onderzoek blijkt volgens de politie dat er geen sprake zou zijn van een terroristisch motief.

De pistolen en een verzameling kogels werden opgemerkt toen de tas van de man gecontroleerd werd met een metaaldetector. De Parijzenaar zou in verhoor tegen de politie hebben gezegd dat hij de wapens bij zich droeg omdat uit vrees voor zijn veiligheid, meldt persbureau AFP.

Volgens RTL was de man niet bekend bij de politie of veiligheidsdiensten. Hij zou zich niet verzet hebben bij zijn arrestatie en had tevens een koran bij zich in zijn tas. Een vrouw die in de buurt was van de man op het moment dat hij het hotel wilde betreden en die ook was opgepakt, is inmiddels weer vrijgelaten. Zij bleek niet zijn vriendin te zijn. Die wordt nog altijd gezocht.

Populairste plek

Disneyland Parijs is de populairste toeristische plek in Europa met 14,8 miljoen bezoekers in 2015. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zei donderdag dat de terrorismedreiging voor het land “op zijn minst net zo hoog is of zelfs groter” dan in november vorig jaar, toen bij verschillende aanslagen in Parijs 133 mensen werden gedood. Destijds werd Disneyland Parijs enig tijd gesloten.