In beeld

In Athene vechten ze om een zakje mandarijnen

Bij een protestbijeenkomst woensdag in Athene deelden Griekse boeren groente en fruit uit aan gepensioneerden. Verschillende beroepsgroepen in Griekenland protesteren tegen de voorgenomen pensioenhervormingen. Premier Alexis Tsipras zei begin deze week in het parlement dat zonder hervormingen het pensioenstelsel van het land zal instorten. Om de huidige pensioenen te ontzien, gaan de premies omhoog en toekomstige pensioenen omlaag. "Door het nieuwe pensioenstelsel verdrievoudigen onze premies en, met de belastingen, zal de staat uiteindelijk 85 procent van ons inkomen innen", zei een protesterende boer tegen persbureau AP.
Ouderen met wanhopige gezichten getekend door armoede reiken uit naar de gratis goederen.
Reuters / Alkis Konstantinidis
Eerder in de Griekse crisis zagen we al dramatische foto's van gepensioneerden die bij banken in de rij stonden.
Reuters / Alkis Konstantinidis
Dat de nood hoog is onder de gepensioneerden in Griekenland is goed te zien op de foto´s.
AP / Petros Giannakouris
Er wordt gevochten om een zak mandarijntjes.
AP / Petros Giannakouris
"We hebben al het mogelijke gedaan om het huidige pensioenniveau intact te houden en een systeem gebaseerd op gelijkheid en sociale rechtvaardigheid te creëren", verklaarde Tsipras zondagavond tijdens een massabijeenkomst.
Reuters / Alkis Konstantinidis
Naar verwachting zal het politieke debat over de hervormingen volgende maand plaatsvinden.
AP / Petros Giannakouris
"Dit nieuwe pensioenhervormingsplan is een armageddon", aldus een demonstrant.
Reuters / Alkis Konstantinidis