Opinie

De Thuiskok: Terong Balado

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Heeft u het gerecht van gisteren gemaakt? Dan is dit recept ook iets voor u. Toen ik dit gerecht zag, moest ik denken aan een toko bij mij in de buurt. Daar staat dagelijks een rij tot buiten de deur, en een van de populairste gerechten is aubergine in pittige saus. De spice van de rode pepers past prima bij de volle, enigszins zoete smaak van de aubergines. Hoef ik mooi niet meer in de rij te staan.

Snijd de aubergines in blokken. Snijd de sjalotten klein. Schil de laos en de djahé. Verhit in een wok 1 eetlepel olie en bak de aubergine bruin en gaar. Haal de aubergine uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Wrijf in een tjobeh of maal in een foodprocessor de lombok, sjalot, knoflook, tomaat, laos en djahé fijn tot een gladde boemboe. Verhit in de wok 1 eetlepel olie en fruit de boemboe aan. Voeg het salamblaadje toe. Bak tot het meeste vocht verdwenen is. Leg de aubergineblokjes op een schaal. Sprenkel het limoensap eroverheen en strooi er wat zout over. Giet dan de saus eroverheen.