De hechte band van Wassila met haar kiezers en collega’s

Zo communiceert een gekozen Kamerlid over haar vertrek:

Het poesiealbum van Wassila Hachchi, door Ruben L. Oppenheimer. De tekst en indeling van de brief links is van begin tot eind echt.
Het poesiealbum van Wassila Hachchi, door Ruben L. Oppenheimer. De tekst en indeling van de brief links is van begin tot eind echt. Illustratie Ruben L. Oppenheimer

Woensdag 20 januari schrijft D66-Kamerlid Wassila Hachchi een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer. De tekst staat hiernaast in de tekening. Daarna is zij onbereikbaar, ook voor haar eigen partij.

Maandag 25 januari komt D66 met een verklaring : „Wassila Hachchi laat weten dat ze de commotie over haar vertrek betreurt en dat ze daarom een aantal gerezen vragen wil beantwoorden. Ze is ondanks een fikse hondenbeet in verder goede gezondheid in New York. Haar vertrek is ingegeven door een persoonlijke, positieve keuze om een bijdrage te leveren aan de campagne van Clinton (...) Wassila Hachchi streeft ernaar af te kunnen zien van wachtgeld, zodra zij een arbeidscontract heeft getekend.”

Dinsdag 26 januari ‘vindt’ Telegraaf TV oud-Kamerlid Wassila Hachchi bij het hoofdkwartier van Hillary Clinton in New York. Cameraman Daan Wallis: ‘Mag ik u wat vragen?’

Wassila Hachchi: ‘Nee’

Wallis: ‘Waarom bent u zo plotseling weggegaan?’

Wassila Hachchi wendt het hoofd af, loopt door.

Wallis: ‘Snapt u de commotie die is ontstaan?’

Wassila Hachchi: ‘Ik heb gister daar het nodige over gezegd.’

Wallis: ‘Gaat u daar echt aan de slag?’

Wassila Hachchi wandelt door.