Tentoonstelling David Bowie langer in Groninger Museum

Enorm succesvolle expositie over onlangs overleden popster wordt met vier weken verlengd.

Een poster van tentoonstelling 'David Bowie Is' in een trein vlak na het overlijden van de zanger.
Een poster van tentoonstelling 'David Bowie Is' in een trein vlak na het overlijden van de zanger. Robin van Lonkhuijsen

Het Groninger Museum heeft de tentoonstelling over de onlangs overleden popster David Bowie met vier weken verlengd. Bezoekers kunnen nu tot en met zondag 10 april langskomen, maakte het museum donderdag bekend.

Kaarten voor de verlengingsperiode zijn vanaf maandag te koop. In de weekenden is het museum al een paar weken langer open: op zaterdagavonden kunnen bezoekers blijven tot 22.00 uur. Dat blijft het geval in de extra vier weken van de tentoonstelling.

Het Groninger Museum opende 11 december een grote overzichtstentoonstelling over de Britse zanger. Er zijn meer dan driehonderd objecten uit Bowie’s persoonlijke archief te zien, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s en ontwerpen van albums.

Tentoonstelling trok al 62.000 bezoekers

Na de onverwachte dood van Bowie op 10 januari ontstond er een enorme vraag naar kaartjes, waarop het museum al besloot de openingstijden te verruimen.

Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum zegt tegen RTV Noord:

“Na het overlijden van Bowie waren we even bang dat de familie alles terug wilde hebben, maar dat is niet het geval. We hebben wel wat moeten onderhandelen om de expositie hier te houden, maar het bleek al snel dat iedereen voor was.”

Volgens de museumdirecteur heeft de enorm succesvolle tentoonstelling tot nu toe al 62.000 bezoekers getrokken en zijn er in de voorverkoop nog eens 45.000 kaarten verkocht.