Amsterdamse scholen tijdelijk bewaakt na bommelding

In elk geval bij het Amsterdams Lyceum en de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert zijn agenten ingezet voor surveillance.

Foto Remko de Waal / ANP

Na verschillende bommeldingen heeft de Amsterdamse politie donderdagmorgen drie scholen bewaakt. Het betrof allemaal scholen in Amsterdam-Zuid: het Amsterdams Lyceum, de Montessorischool en de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert. Tegen de middag is het alarm weer afgeblazen.

Bij de politie kwamen donderdagochtend enkele dreigmeldingen binnen. De dreiging kwam uit de hoek van terroristen, zei burgemeester Eberhard van der Laan tegenover een commissie van de gemeenteraad. Rector Roel Schoonveld van het Amsterdams Lyceum zei in Het Parool dat zijn school gebeld was om te dreigen met een bom:

“Wij hebben het gemeld aan de politie, maar er was voor ons geen reden om het serieus te nemen.”

De gemeente is nu een strafrechtelijk onderzoek begonnen om de melder te achterhalen, zo staat te lezen in een verklaring.