Yogagoeroe moet miljoenen betalen in seksschandaal

De Bikram yoga-instructeur werd de afgelopen jaren vaker aangeklaagd.

Personen in deze foto komen niet voor in dit artikel.
Personen in deze foto komen niet voor in dit artikel. ANP/Ed Oudenaarden

De wereldberoemde yogagoeroe Bikram Choudhury moet een boete van zo’n zes miljoen euro betalen aan een oud-werknemer, wegens seksuele intimidatie. Dat bepaalde een jury in Los Angeles, zo schrijft persbureau AP. Zes andere vrouwen klaagden de Bikram yoga-instructeur in afgelopen jaren al eerder aan. Sommige zaken werden geschikt, andere geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

De voormalig werknemer, juriste Minakshi Jafa-Bodden, stelde dat Choudhury haar seksueel heeft geïntimideerd, maar ook onterecht heeft ontslagen. Dat deed hij nadat zij wilde onderzoeken of de bewering van een andere vrouw, dat de goeroe haar zou hebben verkracht, klopt. Dezelfde jury dwong Choudhury gisteren al 850.000 euro schadevergoeding te betalen aan Jafa-Bodden wegens het onterechte ontslag.

Ontkenning

De ook in Nederland bekende Choudhury ontkent alle beschuldigingen. Volgens hem ontsloeg hij de Indiaase Jafa-Bodden, omdat ze niet als jurist mocht werken in de Verenigde Staten. Bikram yoga is in trek in Nederland, in de VS de laatste tijd minder.