Wielerbond in zee met Unibet

Laurens ten Dam in 2007 in het shirt van Unibet.
Laurens ten Dam in 2007 in het shirt van Unibet. Foto Merlin Daleman

Gokbedrijf Unibet is in principe voor de komende vier jaar de hoofdsponsor van wielerbond KNWU. Maar die overeenkomst is grotendeels afhankelijk van de politieke besluitvorming rond het mogelijk maken van online gokken. Unibet betaalt tot en met 2020 maximaal 7 miljoen euro, zo is woensdagochtend bekendgemaakt. Voorwaarde is wel dat het van oorsprong Zweedse bedrijf een licentie in Nederland krijgt om sportweddenschappen te mogen aanbieden. Ook keert het bedrijf zich tegen een recent amendement op de Wet kansspelen op afstand. Het belastingtarief zou van het oorspronkelijke 20 procent naar 29 procent gaan. „Tweemaal tot drie zo hoog als in andere landen waar wij actief zijn. Met dat percentage worden de sponsormogelijkheden drastisch beperkt”, aldus Unibet-directeur Anne Jaap Snijders in een toelichting. KNWU-voorzitter Marcel Wintels zegt geen angst te hebben dat zijn bond speelbal wordt in een politiek gevecht. „We hebben het volle vertrouwen dat dit goed komt. Door dit contract zijn wij sowieso verzekerd van sponsoring in 2017.” (NRC)