Vlaams parlementslid aangehouden voor moord

Van Eyken werd al langere tijd genoemd in een moordzaak op de echtgenoot van zijn secretaresse.

De Vlaamse politicus Christian van Eyken.
De Vlaamse politicus Christian van Eyken. Screenshot YouTube / Télé Bruxelles

Het Vlaamse parlementslid Christian van Eyken is woensdag aangehouden op verdenking van moord. Dat meldt de Belgische krant De Standaard en de Belgische omroep VRT op basis van het parket in Brussel. Van Eyken werd al langere tijd genoemd in een moordzaak op de echtgenoot van zijn secretaresse, met wie hij een relatie heeft.

De echtgenoot Marc Dellea (45) werd in juli 2014 dood aangetroffen op bed. Zijn vrouw belde zelf de hulpdiensten. Toen bleek dat het slachtoffer een schotwond achter zijn oor had, werd een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Dat leverde niet direct een verdachte op, maar in oktober 2015, ruim 15 maanden na de moord, werd de weduwe aangehouden. Het echtpaar stond op het punt te gaan scheiden, zo bleek uit het onderzoek, onder meer omdat de vrouw een relatie had met parlementslid Van Eyken.

Parlementaire onschendbaarheid

In oktober 2015 werden ook huiszoekingen gedaan bij Van Eyken en werd ook onderzoek gedaan in zijn kantoor in het Vlaamse parlement. Begin januari werd zijn parlementaire onschendbaarheid opgeheven, waardoor hij kon worden aangehouden. Zelf ontkent Van Eyken dat hij ook maar iets met de moord te maken heeft.