PGGM medefinancier 3.000 Britse huizen

De coöperatieve pensioenuitvoerder PGGM stapt met de Britse verzekeraar Legal & General in huurhuizen in het Verenigd Koninkrijk. De twee maakten woensdag bekend in eerste instantie 600 miljoen pond (791 miljoen euro) te steken in de bouw van meer dan 3.000 huurhuizen verspreid over het land. De Britse overheid slaagt volgens de partners bij lange na niet in zijn ambitie om jaarlijks de benodigde 250.000 woningen te realiseren. Volgens Legal & General en PGGM blijft de teller steken op ongeveer de helft daarvan. De huizenmarkt is bekend terrein voor PGGM, dat daar via samenwerkingsverbanden een kleine 4 miljard euro in heeft gestoken in Nederland en de VS. PGGM beheert de pensioenen van verschillende fondsen; op dit moment gaat het om 183 miljard euro pensioenvermogen voor ruim 2,6 miljoen deelnemers. (ANP)