Parodieën worden niet vaak zo bizar als deze op The Shining

De vijf minuten durende film werd geselecteerd voor verschillende filmfestivals.

Screenshot The Chickening (2015)

De iconische horrorfilm The Shining (Stanley Kubrick, 1980), naar het boek van Stephen King, heeft menig hobbyist/specialist geïnspireerd tot het maken van een parodie of recut. Zoals die waarin de trailer is gemonteerd als een romantische komedie, of deze Minecraft-versie van het verhaal.

Onderstaande versie, gemaakt door animators Nick DenBoer en Davy Force, is wel héél opzienbarend. Hun vijf minuten durende film The Chickening (2015) werd geselecteerd voor onder andere het Toronto International Film Festival 2015 en het Amerikaanse Sundance Film Festival in Park City, Utah.

In dit verhaal vertrekt schrijver Jack Torrance niet met vrouw Wendy en zoon Danny naar de Rocky Mountains om op een leeg hotel te passen. In plaats daarvan gaan ze naar ‘restaurantresort’ Charbay’s Chicken World, het grootste fastfood- en entertainmentcomplex in Noord-Amerika, waar kip wordt gefrituurd in een radioactieve vulkaan.

Alle traditionele, herkenbare scènes zijn gemonteerd en opgepoetst met moderne visuele trucjes opdat er een surrealistische versie van het verhaal ontstaat - een techniek die ook wel ‘cinegraffiti’ wordt genoemd. Zo heeft de kleine Danny, in dit verhaal 42 jaar oud, een snor en veranderen de enge tweelingzusjes-met-jurkjes in twee springende discomeisjes - inclusief protserige gouden kettingen. De bekendste quote uit de film - Heeeeeere’s Johnny - is onderdeel van een reclamespotje van het ‘restaurant’. De makers:

“We hebben praktisch elke truc gebruikt om een veelgelaagde komedie van de film te maken. Het zit vol met easter eggs en hoe vaker je kijkt, hoe meer nieuwe dingen je ontdekt.”

Toegegeven: het is knap gemaakt. Maar ook heel, heel erg vreemd.