Schoenenwinkel Sacha neemt failliet Manfield over

Hoeveel filialen blijven bestaan – en hoe veel werknemers hun baan behouden – is voorlopig nog niet duidelijk.

Een winkel van Manfield in Zoetermeer.
Een winkel van Manfield in Zoetermeer. Foto Lex van Lieshout / ANP

Na Brantano en Scapino is ook voor een derde dochterbedrijf van het failliete Macintosh een koper gevonden. Schoenwinkelketen Manfield gaat over in handen van branchegenoot Sacha, zo maakte de koper woensdag op zijn website bekend. Sacha streeft ernaar om zo veel mogelijk winkels van Manfield open te houden.

Hoeveel filialen blijven bestaan – en hoeveel werknemers hun baan behouden – is voorlopig nog niet duidelijk. Daarover worden volgens Sacha op dit moment nog gesprekken gevoerd met de verhuurders en het personeel. Tot dat moment houden de curatoren van Macintosh de winkels van Manfield open.

Scapino en Brantano al overgenomen

Bij Manfield werken op dit moment zo’n 620 mensen, verdeeld over een kleine 70 winkels. Sacha heeft 75 winkels in vijf landen, waarvan het merendeel (45) in Nederland staat. Bij het in 1909 opgerichte familiebedrijf werken zo’n vijfhonderd mensen.

Eerder deze week werd al bekend dat de curatoren een nieuwe eigenaar hadden gevonden voor de Belgische schoenwinkelketen Brantano. Het bedrijf met ruim 130 winkels wordt overgenomen door samenwerkingsverband Brantnew. Vorige week kreeg Ziengs Schoenen al toestemming om Scapino over te nemen.