Gilde zet koop Ten Cate door

Private-equitypartij Gilde zet de koop van TenCate uit Almelo door. Dat hebben de partijen dinsdagavond gemeld. De overname verliep moeizaam voor het consortium van Gilde, Parcom en ABN Amro dat vorig jaar een bod van 24,60 euro per aandeel op de technisch textielfabrikant deed. Beleggers vonden dat te weinig voor een prima presterend bedrijf met 4.300 werknemers en 1 miljard euro omzet. Ook hadden ze vragen over de dubbelrol van commissaris Egbert ten Cate en bestuursvoorzitter Loek de Vries. Zij worden mede-eigenaar. Waren ze wel uit op de hoogste verkoopprijs? Slechts 60 procent van de aandelen werd aangeboden. Onder druk van beleggersclub VEB presenteerde TenCate vervroegd jaarresultaten. Die waren weer prima. Daarop bood Gilde 26 euro. Dat trok nog enkele beleggers over de streep. Nu kan Gilde 86 procent van de aandelen krijgen. Onder meer investeerder Kempen blijft weigeren zijn deel aan te bieden. (NRC)