‘The Big Short’ nu favoriet voor Oscar beste film

Eerst was het The Revenant, daarna Spotlight, nu The Big Short. De strijd om de beste film bij de Oscars wordt toch spannend nu The Big Short tot beste film werd gekozen op het prijzengala van de PGA, het Amerikaanse filmproducentengilde. De PGA voorspelde deze eeuw de Oscar voor beste film steevast correct, op 2006 na: toen won The Departed, niet Little Miss Sunshine. The Big Short, te komisch geacht voor de tot serieus drama geneigde Academy, is nu bij de gokkantoren op internet de favoriet voor beste film, met Spotlight - over de eerste onthulling van seksueel misbruik in de kerk - vlak op de hielen. De onder ijzige omstandigheden gefilmde western The Revenant blijft favoriet voor beste regie en overweldigend favoriet voor beste acteur: Leonardo DiCaprio. (NRC)