Murray door naar halve finale Australian Open

De Schot won in vier sets van David Ferrer. Murray treft in de halve finale de Canadees Milos Raonic.

Andy Murray
Andy Murray ANP/Koen Suyk

Andy Murray heeft voor de zesde keer in zijn carrière de halve finale van de Australian Open bereikt. Hij won woensdag van David Ferrer in vier sets: 6-3, 6-7, 6-2 en 6-3. De Schot treft in de halve eindstrijd de Canadees Milos Raonic, die de Fransman Gaël Monfils versloeg.

De andere halve finale wordt gespeeld door de nummer een van de wereld Novak Djokovic en Roger Federer, die derde op de wereldranglijst staat. In de kwartfinale trof Murray afgelopen maandag Bernard Tomic.

Raonic wint van Monfils

De Canadees Milos Ranoic was woensdag in de laatste kwartfinale te sterk voor de Fransman Gaël Monfils. Met zijn karakteristieke harde service bracht Raonic zijn tegenstander Monfils in drie sets op de knieën. Het werd 6-3, 3-6, 6-4.

Hoewel Monfils nog verrassend vaak een antwoord had op de harde opslagen, kon Raonic de rally meestal vrij gemakkelijk naar zich toe trekken. De Canadees kwam slechts twee keer in de problemen op zijn eigen service.

Finale

De 28-jarige Murray stond in 2010, 2011, 2013 en 2015 in de finale van het toernooi in Melbourne. Of hij daar dit jaar aan toevoegt weten we vrijdag, wanneer de halve finales worden gespeeld. Zondag vindt de mannenfinale plaats.

Vrouwen

Angelique Kerber is de eerste Duitser die de halve finale bereikt in Melbourne Park sinds 1998, door Victoria Azarenka in 6-3, 7-5 te verslaan woensdag. Zij treft de Britse debutant Johanna Konta, die in haar wedstrijd tegen de Chinese Zhang Shuai met 6-4, 6-1 te sterk was. Het is voor het eerst sinds 1983 dat er een Britse in de halve finale van de Australian Open staat.

De andere halve finale gaat tussen Serena Williams en de Poolse Agnieszka Radwanska.