Lekker mobieltjes uit de handen van je medemensen meppen

Kent iemand de klassieke bierdouche nog? Niet het jaarlijkse ritueel van de Popprijs op Noorderslag , maar het legen van je plastic beker drank over concertbezoekers die door de muziek heen praten. Gek genoeg roept het verhaal van Super Flippin’ Phones meteen herinneringen aan dit verschijnsel op. In deze game van BlauwPrint sla je – in de huid gekropen van een wild met zijn armen zwaaiende anarchist – telefoons uit de handen van omstanders in een winkelcentrum. Waarom? Omdat mensen moeten weten hoe onbeleefd het is om elkaar niet meer aan te kijken als ze praten met elkaar, maar zich verliezen in hun kleine schermpjes. Of zoiets. Net zoals de bierdouche is een kleine sociale misstap in Super Flippin’ Phones een zware bestraffing waard. Je rent heen en weer in het virtuele winkelcentrum terwijl je over politieagenten springt en hordes boze telefoongebruikers achter je aan komen. Super Flippin’ Phones is fraai geanimeerd in retrostijl. Maar de spelopzet doet wel iets te vingerwijzend calvinistisch aan. Dat is niet gek: de game komt van Nederlandse bodem...