Paramount ziet af van nieuwe Terminatorfilm

Heeft Arnold Schwarzenegger zijn laatste „I’ll be back” gegromd? Studio Paramount heeft de nieuwe Terminator 2 van zijn zomerlijst 2017 afgevoerd, van een deel drie in 2018 zal het dus ook niet komen. Het jaar daarop vervallen de rechten op Terminator aan James Cameron, maker van de succesvolle originele Terminator-films. De chaotische herstart van de nieuwe reeks cyborg-films, met Terminator Genisys als eerde deel van een gepland drieluik, stelde afgelopen zomer teleur met een recette van 89 miljoen dollar (iets meer dan 82 miljoen euro) in Amerika. Ook de 350 miljoen dollar (bijna 323 miljoen euro) die de film wereldwijd ophaalde, overtuigt de studio niet. Paramount gokt in 2017 liever op een grofpikante, komische remake van de tv-serie Baywatch. (NRC)