Facebook boekt recordomzet in vierde kwartaal 2015

Voor het eerst overschreed Facebook een kwartaalopbrengst van vijf miljard dollar.

Ook het aantal Facebook-gebruikers nam toe: in de laatste drie maanden van het afgelopen jaar met 46 miljoen tot een totaal van 1,59 miljoen gebruikers.
Ook het aantal Facebook-gebruikers nam toe: in de laatste drie maanden van het afgelopen jaar met 46 miljoen tot een totaal van 1,59 miljoen gebruikers. Foto: Josh Edelson / AFP

Facebook heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Dat blijkt uit woensdag gepresenteerde kwartaalcijfers. Het presteerde daarmee veel beter dan verwacht.

Voor het eerst overschreed Facebook een kwartaalopbrengst van vijf miljard dollar. De opbrengsten stegen het afgelopen kwartaal tot ruim 5,8 miljard dollar, tegen een marktverwachting van zo’n 5,4 miljard dollar. De winst explodeerde, van 701 miljoen dollar een jaar geleden tot 1,6 miljard dollar.

Ook het aantal Facebook-gebruikers nam toe: in de laatste drie maanden van het afgelopen jaar met 46 miljoen tot een totaal van 1,59 miljard gebruikers. Het aandeel Facebook steeg tevens met ongeveer 5 procent.

Google

Hoewel de opbrengsten van Google drie maal zo hoog zijn als die van Facebook, wordt het gat steeds kleiner. Dit wordt vooral geweten aan de verkoop van advertenties via apps en video’s.

Facebook telde bijna 1,6 miljard leden die minstens een keer per maand actief waren. Een miljard mensen logden dagelijks in bij het sociale netwerk om hun status bij te werken of die van vrienden te bekijken, voornamelijk via smartphones of tablets.