Toyota verkocht iets minder auto’s

Toyota heeft afgelopen jaar wereldwijd ruim 10,1 miljoen auto’s verkocht. Dat is 0,8 procent minder dan een jaar eerder, maar genoeg om voor het vierde jaar op rij ’s werelds grootste autofabrikant te blijven. Bij Volkswagen daalde de verkoop in 2015 met 2 procent tot 9,9 miljoen wagens. Halverwege het jaar leek Volkswagen nog hard op weg Toyota voorbij te streven. Dieselgate maakte korte metten met die ambitie.

Onder Toyota vallen onder meer het luxemerk Lexus en bedrijfswagenleverancier Hino. Toyota is sinds 1998 voor ruim de helft eigenaar van Daihatsu, waarvan krap 800.000 exemplaren werden verkocht. Toyota liet woensdag weten dat het overweegt ook de resterende aandelen te kopen van de maker van compacte stadsauto’s.

Daihatsu is nu nog genoteerd op de beurs in Tokio. (ANP)