IAAF laat toewijzing WK’s onderzoeken

De ethische commissie van de wereldatletiekbond IAAF gaat onderzoek doen naar beschuldigingen over corruptie bij de toewijzing van de wereldkampioenschappen aan Londen (2017) en Doha (2019). Voorzitter Ed Warner van de Britse atletiekbond UK Atletics heeft dat dinsdag gezegd tegenover een Britse parlementscommissie. „De IAAF heeft me verteld dat de biedingen van Doha worden voorgelegd aan de ethische commissie”, aldus Warner. Doha was in de race voor zowel 2017 als 2019. Warner heeft eerder gesuggereerd dat door vertegenwoordigers uit Qatar smeergeld is betaald voor de toewijzing van het evenement. Eerder deze maand uitte ook het wereldantidopingbureau WADA in een rapport al zijn twijfels over de toewijzing van de WK’s sinds 2009. „Het proces van deze beslissingen, door wie ze zijn genomen en waarom en waarom andere steden niet zijn gekozen, moet worden onderzocht”, adviseerden onderzoekers van het WADA. (ANP)