Trump boycot televisiedebat

De controversiële Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft afgezegd voor een televisiedebat, vlak voor de aftrap van de voorverkiezingen in de staat Iowa op maandag. Hij was boos over een persbericht van organisator Fox News, waarin stond dat Trump „vroeg of laat moet leren dat hij de journalisten niet uitzoekt”. Fox doelde daarmee op Trumps felle kritiek op Megyn Kelly, die het debat zal presenteren. De zakenman met politieke ambities voelde zich bij een eerder debat oneerlijk door haar behandeld en vindt dat Fox News „politieke spelletjes” speelt. Ted Cruz, Trumps belangrijkste tegenstrever, vergeleek de boycot van Trump met het afzeggen van een sollicitatiegesprek. Het televisiedebat van donderdag is het laatste voor de eerste voorverkiezingen voor de Republikeinse kandidatuur. De uitslag in Iowa is belangrijk omdat het de toon zet voor de eerstvolgende voorverkiezing, in New Hampshire. (Reuters, AP)