Zo klinkt Adele’s Hello op een surfboard

De Canadese groep Walk off the Earth slaat weer toe, ditmaal met een cover van Adele.

De Canadese band Walk off the Earth nam een speciale versie op van Adele's Hello.
De Canadese band Walk off the Earth nam een speciale versie op van Adele's Hello. Screenshot van YouTube

Op Adele’s wereldhit Hello zijn al vele parodieën gemaakt, maar eentje waarbij de ritmesectie op een surfboard en met behulp van op en neer bewegende broekritsen wordt uitgevoerd , was nog niet eerder voorgekomen. Verantwoordelijke voor deze originele versie is de Canadese band Walk off the Earth.

Vorige week meldde Guiness World Records, de organisatie die officiële records bijhoudt dat de video de kortste tijd nodig had om op YouTube tot 1 miljard views te komen, slechts 88 dagen nadat de video werd geupload. Adele versloeg daarmee Gangnam Style van de Koreaanse entertainer PSY.

Het inspireerde Walk off the Earth tot een versie waarin normale instrumenten worden ingeruild voor alternatiever materiaal. Zo wordt het grootste deel van de instrumentatie verzorgd door pijpen in een snel tempo rond te laten draaien. Daardoor ontstaat een rondzingend geluid. Ondertussen wordt het ritme geslagen op een surfboard.

Somebody That I Used To Know

Het is niet de eerste keer dat de Canadezen komen met een parodie op een bekend nummer. Eerder ging een cover van Gotye’s Somebody That I Used To Know - slechts gespeeld op één gitaar - al viral. Die versie is inmiddels meer dan 170 miljoen keer bekeken op YouTube.

Meer covers

Hello is een dankbare bron voor covers. Drie maanden na het uitkomen van het nummer zijn er al tientallen te vinden op internet. Ook in Nederland leidde het tot een aantal grappige parodieën, zoals die van de uit het Amsterdamse uitgaansleven bekende travestiet Dolly Bellefleur en een metalversie van de Rotterdamse band Pene Corrida.