Verdachte aangehouden om dubbele ontvoering Breda

De 50-jarige man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ontvoering van twee mannen eind december.

Camerabeelden van de ontvoering in december, vrijgegeven door de politie.
Camerabeelden van de ontvoering in december, vrijgegeven door de politie. ANP

De politie heeft dinsdagmiddag in het Brabantse Chaam een 50-jarige verdachte aangehouden die mogelijk is betrokken bij de ontvoering van twee mannen in Breda, eind vorig jaar. De man werd aangehouden bij zijn huis.

Voorafgaand aan de arrestatie van de man werd in het pand waarin hij woonde huiszoeking verricht. De politie wil in belang van het onderzoek niet zeggen wat daarbij is aangetroffen.

Op 29 december werden Gino Heeren (18) uit Sprundel en Rien de Koning (42) uit Schoondijke ontvoerd bij een garagebedrijf in Breda. Aan het begin van de nieuwjaarsnacht werden de twee aangetroffen in Ulicoten; ze zeiden ontsnapt te zijn uit een loods waar ze werden vastgehouden. De politie deed al eerder een inval in Chaam, daar werd toen niets aangetroffen.

Ontvoerders droegen politielogo

Op beelden van de ontvoering die door de politie werden vrijgegeven, is te zien hoe de twee mannen in een blauwe Volkswagen worden gedwongen door ontvoerders met bivakmutsen. Eén van de daders droeg een zwart jack met een politielogo erop.

Het Openbaar Ministerie loofde een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die kon leiden naar het terugvinden van het ontvoerde duo.