Thaise brouwer bevestigt interesse in Grolsch

Anders dan Reuters eerder meldde, is er volgens ThaiBev nog geen bod gedaan op beide biermerken.

Foto Lex van Lieshout / ANP

De Thaise brouwer ThaiBev heeft dinsdag openlijk zijn interesse getoond in Grolsch en Peroni. Via dochterbedrijf Fraser and Neave liet het Aziatische concern weten belangstelling te hebben voor beide brouwers. Van een bod op beide merken – zoals Reuters maandag meldde – is volgens Fraser and Neave echter nog geen sprake.

De dochter van ThaiBev benadrukt dat er voorlopig nog geen ‘concrete ontwikkelingen’ zijn. Volgens Reuters zou de brouwer van onder meer Chang Beer al een bod hebben uitgebracht op Grolsch en Peroni. Het persbureau baseert zich daarbij op uitspraken die topman Thapana Sirivadhanabhakdi tijdens een conferentie zou hebben gedaan.

Verschillende namen gonzen rond

ThaiBev is voor zover bekend de eerste partij die de interesse in Grolsch bevestigt. Sinds de Nederlandse brouwer begin december in de verkoop werd gezet, werden al meerdere partijen als mogelijke koper genoemd. Ook het Japanse Asahi, het Deense Carlsberg en het Amerikaanse Molson Coors zouden belangstelling hebben.

Grolsch en Peroni zijn nu nog eigendom van SABMiller. Omdat de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer gaat fuseren met AB InBev, de grootste brouwer van de wereld, moeten beide merken echter in de verkoop. Met Grolsch en Peroni erbij zou het gefuseerde bedrijf een te groot marktaandeel hebben. De waarde van Grolsch wordt geschat op zo’n 500 miljoen euro.