Murray maakt veel indruk in Melbourne, Wawrinka eruit

Andy Murray heeft maandag bij de Australian Open in Melbourne de laatste Australische tennisser uit het enkelspel gezet. De 28-jarige Brit was in drie sets te sterk voor Bernard Tomic: 6-4, 6-4 en 7-6 (4). Voor het zevende opeenvolgende jaar bereikte Murray de laatste acht.

Murray leek weinig last te hebben van alle commotie rond de gezondheid van zijn schoonvader Nigel Sears. De trainer van Ana Ivanovic werd zaterdag op de tribune van de Rod Laver Arena onwel tijdens een duel van de Servische speelster. Inmiddels is hij aan de beterende hand. Murray speelt in de kwartfinales tegen David Ferrer, die de lange Amerikaan John Isner in drie sets versloeg: 6-4, 6-4 en 7-5.

Stan Wawrinka werd in de vierde ronde uitgeschakeld. De Zwitser, kampioen van 2014, verloor van de Canadees Milos Raonic in vijf sets.

Bij de vrouwen overtreft de Chinese Zhang Shuai zichzelf. De 27-jarige speelster kwam in haar loopbaan in nog geen enkel grandslamtoernooi verder dan de eerste ronde. Maar maandag bereikte de nummer 133 van de wereldranglijst de laatste acht in Melbourne, na haar zege op Madison Keys in drie sets. De laatste qualifier die de laatste acht bereikte in Melbourne was de Angelica Gavaldon, in 1990. Zhang Shuai speelt in de kwartfinales tegen de eveneens ongeplaatste Britse Johanna Konta. (ANP)