S-Arabië gaf premier miljoenen

De Maleisische premier Najib Razak heeft in 2013 op zijn persoonlijke rekening een gift ontvangen van de Saoedische koninklijke familie ter waarde van 627 miljoen euro. Maar volgens de Maleisische advocaat-generaal, de hoogste juridische functionaris in het land die opdracht had de herkomst van deze som te traceren, heeft Razak hiermee niets onwettigs gedaan. Woordvoerders van de oppositie zeiden echter dat hiermee de verdenking van corruptie niet is verdwenen. In Maleisië was er veel onrust ontstaan toen gelekte documenten vorig jaar de indruk wekten dat Razak dit geld had ontvangen van organisaties die waren gelieerd aan een in moeilijkheden verkerend investeringsfonds. Najib heeft inmiddels het geld, op 56 miljoen euro na, teruggezonden naar de afzender. Waarvoor het bestemd was, is niet bekend gemaakt. Volgens analisten in Maleisië diende het geld mogelijk als fonds voor een verkiezingscampagne. (AP, Reuters, AFP)