Verdachten van azc-rel melden zich bij politie

Zeven verdachten van de uit de hand gelopen demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Geldermalsen hebben zich bij de politie gemeld. Ze herkenden zich op foto’s met onherkenbaar gemaakte gezichten die de politie had gepubliceerd. De politie had gedreigd de foto’s ongecensureerd te tonen als de verdachten zich niet zouden melden. Er zijn sinds de publicatie van de foto’s ook drie tips binnengekomen over de identiteit van de andere verdachten. Afgelopen vrijdag werden foto’s van elf verdachten geanonimiseerd online gezet. Naar vier van hen is de politie nog op zoek. De komende dagen zullen van hen nieuwe gecensureerde foto’s geplaatst worden. Hebben ze zich voor woensdag niet gemeld bij de politie, dan zullen ongecensureerde foto’s op tv worden vertoond. (NRC)