Ajax en Heracles scoren niet: 0-0

Ajax verliest twee dure punten. Eerder op de avond speelden ook Willem II en FC Groningen gelijk: 1-1.

Logo van Ajax bij stadion Amsterdam ArenA.
Logo van Ajax bij stadion Amsterdam ArenA. Koen van Weel

Ajax heeft in zijn thuiswedstrijd tijdens het midweekse speelprogramma in de Eredivisie twee punten laten liggen tegen Heracles Almelo. In de Amsterdam ArenA werd dinsdagavond niet gescoord: 0-0.

Door het puntenverlies van Ajax kan concurrent PSV woensdag tot op één punt komen. Dan moet de landskampioen uit Eindhoven wel afrekenen met Excelsior. Net als in de vorige twee duels na de winterstop had Ajax alle moeite om echt goede kansen te creëren. Maar waar de ploeg tegen ADO Den Haag en Vitesse wel telkens een keer wist te scoren, lukte dat nu niet.

Dat had veel te maken met de defensieve instelling van de gasten. Heracles groef zich van meet af aan in, meldt persbureau ANP.

Pas na een kleine twintig minuten doken de Amsterdammers gevaarlijk op voor het vijandelijk doel. Daley Sinkgraven, die op het middenveld de voorkeur kreeg boven Donny van de Beek, mocht na een overstapje van Arek Milik ineens uithalen. Zijn schot was echter een prooi voor Heracles-doelman Bram Castro, die tien minuten later wel kansloos was op een poging van Riechedly Bazoer. Diens harde schot belandde echter in het zijnet.

Ook na rust kwam Ajax er nooit echt lekker uit. Naarmate de tijd verstreek, leken de Amsterdammers er ook steeds minder geloof in te hebben dat de Almelose muur nog geslecht kon worden. Bovendien meldde Heracles zich steeds vaker aan de andere kant van het veld.

Ajax zette in het slotkwartier toch nog flink aan. Met name invaller Fischer dook enkele minuten voor tijd nog een keer gevaarlijk op voor Castro. Maar zijn poging werd geblokt.

FC Groningen pas in blessuretijd gelijk met Willem II

Zonder indruk te maken heeft FC Groningen dinsdagavond gelijkgespeeld tegen Willem II: 1-1. De beste kansen waren voor de Tilburgers. Maar doelman Sergio Padt bleef knap op de been. En de thuisploeg sprong slordig om met de kansen, meldt persbureau ANP.

Toch leek Willem II meer dan negentig minuten aan het langste eind te trekken. Pas na het verstrijken van de officiële blessuretijd kwam FC Groningen op gelijke hoogte. Invaller Hedwiges Maduro maakte uit een hoekschop voor de onverdiende gelijkmaker.

Het duel tussen de twee moeizaam scorende ploegen kwam in Tilburg traag op gang, maar kende een spectaculair slot van de eerste helft. Willem II miste in die periode drie grote kansen. Kort voor het rustsignaal opende Willem II echter toch de score, nadat een hoekschop via Dries Wuytens in het doel FC Groningen belandde.

FC Groningen ging direct na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar de grootste kansen in de tweede helft bleven voor de thuisploeg. In de 94e minuut kreeg FC Groningen nog een corner. Die werd slecht uitverdedigd door Willem II en kon worden afgemaakt door Maduro. De middenvelder maakte daarmee zijn eerste doelpunt in dienst van FC Groningen.

FC Groningen wacht nu al zes competitiewedstrijden op een overwinning. En ook Willem II wist dit kalenderjaar nog niet te winnen.