Djokovic speelt tegen Federer in halve finale Australian Open

Ook Serena Williams plaatste zich dinsdag voor de halve eindstrijd, door Maria Sjarapova te verslaan.

Djokovic juicht na zijn overwinning op Nishikori.
Djokovic juicht na zijn overwinning op Nishikori. Foto Saeed Khan / AFP

Novak Djokovic treft in de halve finale van de Australian Open viervoudig oud-winnaar Roger Federer. De Servische nummer één van de wereld won zijn kwartfinalepartij dinsdag vrij gemakkelijk van de als zevende geplaatste Kei Nishikori. De 34-jarige Federer versloeg eerder op de dag al Tomas Berdych uit Tsjechië.

Aanvankelijk leek Nishikori nog heel even weerstand te kunnen bieden tegen Djokovic, de winnaar van vorig jaar. De Japanner brak aan het begin van de partij namelijk al meteen de opslag van de 28-jarige Serviër. Lang hield die voorsprong geen stand: Djokovic overrompelde Nishikori uiteindelijk in drie sets, met 6-3, 6-2 en 6-4.

Ook Roger Federer had eerder op de ochtend weinig moeite met zijn tegenstander Berdych, de nummer zes van de plaatsingslijst. In de eerste set bleef het tweetal nog vrij dicht bij elkaar en moest een tiebreak uitkomst bieden. Daarna daverde de voormalige nummer 1 van de wereld over de Tsjech heen: 7-6 (4), 6-2 en 6-4.

Serena Williams verslaat Sjarapova

In de kwartfinales bij de vrouwen rekende Serena Williams in twee sets af met haar grote concurrent Maria Sjarapova (6-4, 6-1). De twee stonden vorig jaar nog tegenover elkaar in de finale, maar voor de achttiende keer op rij was het de Amerikaanse die aan het langste eind trok.

In de halve finale wacht haar de Poolse Agnieszka Radwanska, die met 6-1, 6-3 te sterk was voor de Spaanse Carla Suarez Navarro. Gekeken naar de statistieken wordt het een zware opgave voor Radwanska; Williams won iedere halve finale die ze in haar carrière op Melbourne Park speelde - om vervolgens ook de eindzege op het toernooi te grijpen.