Minstens 28 doden bij serie zelfmoordaanslagen in Kameroen

In de plaats Bodo in het noorden van Kameroen heeft een serie zelfmoordaanslagen maandag zeker 28 mensen het leven gekost. Twee zelfmoordterroristen bliezen zich op bij een markt, terwijl twee anderen hun bomgordels tot ontploffing brachten in het centrum van Bodo. De aanslag werd niet meteen opgeëist, maar de verdenking gaat uit naar de islamitische terreurgroep Boko Haram. Volgens de gouverneur van het gebied, die met persbureau AP sprak, is er informatie beschikbaar waaruit blijkt dat de aanvallers uit buurland Nigeria komen, waar Boko Haram actief is. Sinds eind vorig jaar is het onrustig in de grensstreek. Zo vielen begin januari tien doden bij een zelfmoordaanslag in het Kameroense dorpje Kouyape. Kameroen is één van de landen in de West-Afrikaanse coalitie die Boko Haram bestrijdt. De afgelopen zes jaar doodde Boko Haram ruim 23.000 mensen. Sinds vorig jaar neemt het aantal aanslagen van de terreurgroep in buurlanden toe. (NRC)