Derde aangifte tegen asielzoekers

Tegen de twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Almere die volgende maand voor de rechter moeten komen wegens aanranding van twee meisjes, is een derde aangifte gedaan. Solomon G. en Abel M. worden ervan verdacht vorig jaar ’s nachts groepjes meisjes te hebben belaagd in het centrum van Almere. Twee vrouwen deden vlak daarna aangifte, één vrouw meldde alleen aanranding. Nadat via NRC bekend werd dat de mannen voor de rechter moeten verschijnen, besloot een derde vrouw alsnog tot aangifte. Volgens de moeder van een van de meisjes nemen politie en justitie de aanrandingen door alle media-aandacht serieus. De politie bevestigt de derde aangifte niet. Wel zegt ze dat drie groepjes meisjes in Almere zijn belaagd. Van de gebeurtenissen bestaan duidelijke camerabeelden. (NRC)