Derde aangifte tegen asielzoekers

Noodopvang in Ter Apel. Foto: ANP/Siese Veenstra
Noodopvang in Ter Apel. Foto: ANP/Siese Veenstra

Tegen de twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Almere die op 9 februari voor de rechter moeten komen wegens het aanranden van twee meisjes in het centrum van de stad, is een derde aangifte gedaan. Dat hebben bronnen tegenover deze krant bevestigd. Solomon G. en Abel M. worden ervan verdacht in september 's nachts groepjes meisjes te hebben belaagd in de Herbergsteeg in Almere. Twee vrouwen hadden vlak na de incidenten aangifte gedaan, één vrouw deed toen alleen melding van aanranding.  

Nadat anderhalve week geleden via NRC bekend werd dat de mannen voor de rechter moeten verschijnen, besloot een derde vrouw alsnog aangifte te doen.

Volgens de moeder van een van de andere meisjes nemen politie en justitie de aanrandingen door alle media-aandacht serieus.

De politie wil de derde aangifte  niet bevestigen. Wel bevestigt een woordvoerder dat binnen korte tijd drie groepjes meisjes in de Herbergsteeg zijn belaagd. Van alle gebeurtenissen bestaan camerabeelden. „Die zijn van goede kwaliteit”, aldus de woordvoerder.

Waar de twee verdachten zich nu bevinden is onbekend. Hun advocaat wil in de aanloop naar de zitting geen commentaar geven. (NRC)

Lees ook: klacht over doofpot bij politie en OM ontkent doofpot rond aanrandingen Almere