Chinese eigenaar ADO dreigt met ontslagen

Wang Hui, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, noemt een verkoop van de club onbespreekbaar. De advocaat uit Beijingheeft maandag fel uitgehaald in een interview met de Volkskrant. „De club wordt niet verkocht. Het hele management kan worden vervangen, ik kan ook weg, maar de club is van Vansen en dat blijft zo.”

United Vansen is het sportmarketingbedrijf dat ADO vorig jaar overnam. Grote ambities werden uitgesproken, maar sindsdien verloopt de samenwerking moeizaam. De club dreigt door het uitblijven van beloofde investeringen onder curatele gesteld te worden en de directie baalde daar openlijk van. Er werd gesproken over cultuurverschillen tussen de clubleiding en de Chinese eigenaren. Bestuurders in Den Haag twijfelden aan het financiële vermogen van Wang, met wie ze bovendien amper contact krijgen. De club heeft zwart op wit dat de Chinees dit seizoen 3,7 miljoen euro investeert.

Wang in de Volkskrant: „Wie niet mee wil werken, is vrij om te vertrekken. ADO moet ophouden mij, de baas, in het openbaar door het slijk te halen. Nu zijn mijn leidinggevenden woest. Net als ieder mens is bij mij de maat op een gegeven moment vol. Ik heb nog een greintje tolerantie. Laten we elkaar in vredesnaam proberen tegemoet te komen.”

ADO wil desgevraagd niet reageren op het interview. „Wij zoeken al langer de dialoog met Wang en doen dit liever niet via de media”, aldus een woordvoerder. (NRC)