ASR neemt vermogensbeheer over van bank voor de publieke sector BNG

ASR neemt de afdeling vermogensbeheer van BNG Bank over. De partijen maken de overnameprijs niet bekend. Met de overname versterkt ASR zijn positie op de Nederlandse markt voor extern vermogensbeheer, met name in de (semi)publieke en pensioensector. BNG Vermogensbeheer belegt onder meer namens gemeenten, zorg- en onderwijsinstellingen, universiteiten, woningcorporaties, pensioenfondsen en zorgverzekeraars. Het heeft een beheerd vermogen van bijna 5 miljard euro. Vermogensbeheer is niet langer kernactiviteit van BNG Bank, terwijl ASR daarin juist een belangrijke speler wil zijn in Nederland. „De overname betekent voor onze ambities een duidelijke groeiversnelling”, aldus financieel directeur Chris Figee. De Nederlandse overheid is sinds 2008 volledig eigenaar van ASR, waarin de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van het voormalige Fortis zijn ondergebracht. Binnenkort wordt het bedrijf weer naar de beurs gebracht. (ANP)