Van der Poel domineert cross

Mathieu van der Poel laat opnieuw Wout Van Aert achter zich.
Mathieu van der Poel laat opnieuw Wout Van Aert achter zich. Foto David Stockman/Belga

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag in Hoogerheide de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De wereldkampioen reed in de eerste ronde van de GP Adrie van der Poel – vernoemd naar zijn vader – weg bij zijn belangrijkste concurrent Wout Van Aert. De Belg kwam op het modderige parcours niet meer dichterbij. Integendeel, op de eindstreep was het verschil tussen de favorieten voor het WK, volgende week in Heusden-Zolder, 48 seconden. Kevin Pauwels finishte als derde. Het klassement in de wereldbeker was wel voor Van Aert. Lars van der Haar, de enige die hem nog kon bedreigen, werd zevende op ruim twee minuten. Maandag werd bekend dat bondscoach Johan Lammerts Lars Boom toch in de WK-selectie heeft opgenomen. De voormalige wereldkampioen kreeg een startbewijs vanwege zijn verleden, niet op grond van zijn huidige resultaten. Die zijn dit seizoen slecht. (ANP)