Media

Topman Twitter schudt bedrijfstop flink op

Foto AP

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Jack Dorsey, die vorig jaar terugkeerde als topman bij Twitter, heeft een deel van zijn top vernieuwd om het sociale medium nieuw leven in te blazen en het vertrouwen van investeerders te winnen. Hoofd engineering Alex Roetter, productiechef Kevin Weil en hoofd media Katie Stanton verlaten het bedrijf, meldt The Wall Street Journal.

Stanton zou een paar weken geleden zelf hebben aangegeven te vertrekken, maar Roetter en Weil zouden gedwongen op moeten stappen. Volgens bronnen van The Wall Street Journal heeft Dorsey bij zijn aantreden als voorwaarde gesteld dat het hele bestuur uiteindelijk vervangen moet worden.

Nog deze week zullen twee nieuwe bestuurders worden gepresenteerd, waarvan eentje met een grote naam in de mediawereld.

Waarom tech-ondernemers Michael Bloomberg moeten steunen als presidentskandidaat

De tech-sector reageert enthousiast op het nieuws van The New York Times van dit weekend dat Michael Bloomberg overweegt zich als onafhankelijke kandidaat te gaan mengen in de race om het Witte Huis. In Techcrunch een bevlogen opinie-stuk over waarom tech-ondernemers zijn kandidatuur zouden moeten steunen.

Volgens de tech-site heeft de oud-burgemeester van New York overal aantoonbare successen geboekt, is hij pragmatisch, niet gebonden aan een partij en kan hij zijn eigen campagne financieren. Maar nog belangrijker voor de tech-sector is dat hij de nieuwkomers die de boel opschudden steunt. Zoals in het verleden Uber om de New Yorkse taximarkt open te breken en nu is hij ook één van de grote investeerders achter Lyft.

En niemand van de andere kandidaten begrijpt echt iets van technologie. De één weet niet hoe een Blackberry werkt (Hillary Clinton) en de ander denkt dat een grote muur de Amerikaanse economie zal beschermen (Donald Trump). En wij willen iemand die gelooft dat innovatie de groeimotor is voor de geglobaliseerde wereld. En daarbij verwijst de Techcrunch-commentator naar eerdere uitspraken van Bloomberg:

“The media and tech sectors are engines of job creation, and attract new business and new investment… Growing tech sectors also help us harness data that innovative governments and businesses can use to make communities better places to live and work.”

Al met al niet zo gek dus dat ondernemers zo blij zijn met de mogelijke kandidatuur van Bloomberg, zo blijkt ook uit een overzicht van Re/code van enthousiaste reacties waaronder deze van Jason Calacanis van Engadget:

Luchtvaartmaatschappijen flink getroffen door sneeuwstorm

De sneeuwstorm die een groot deel van het noordoosten van de Verenigde Staten platlegde mag dan voorbij zijn, de vertragingen voor reizigers zijn dat zeker nog niet. Volgens The New York Times zijn er zondag nog 3900 vluchten geschrapt en 4100 vertraagd en waren er zondagavond ook al zo’n 900 vluchten geschrapt voor maandag.

American Airlines is het zwaarst getroffen door het noodweer. Alle vluchten naar Baltimore en de drie vliegvelden van New York waren zondag nog geschrapt. Die vluchten worden deze maandag weer hervat, maar dat zal nog de nodige vertragingen met zich meebrengen. American rekent momenteel geen vergoedingen voor omboekingen.

United Airlines hervat vandaag de vluchten van en naar Washington en zal klanten ook gratis laten omboeken net als Delta dat vooral problemen had in Philadelphia en op Kennedy Airport in New York. Ook spoorwegmaatschappij Amtrak en de bekende Greyhoundbussen rijden nog met aangepaste schema’s.