Oostkust VS graaft zich uit na grote sneeuwstorm

Bij een grote sneeuwstorm zijn zaterdag in het noordoosten van de VS negenentwintig doden gevallen. Het openbare leven lag vrijwel lam. Veel mensen kregen een hartaanval tijdens het sneeuwruimen. Uit in Central Park, New York gemeten sneeuwhoogte van 26,8 centimeter concludeerde men dat dit de op een na grootste sneeuwstorm was sinds 1869. De stad vaardigde een reisverbod uit. In vijf staten viel rond de 90 centimeter. In totaal hadden 85 miljoen mensen last van de storm. Zo’n 300.000 mensen kwamen zonder stroom te zitten, zo’n 12.000 vluchten werden afgelast. Verwacht werd dat het openbare leven maandag nog grote hinder zou ondervinden. Vallende ijsblokken zouden het dodental nog kunnen doen stijgen, waarschuwden de autoriteiten. (AP, BBC)