Schelle dance met tropische ritmes

Het Nederlandse trio Yellow Claw dat al jaren internationaal gevierd is door hun dj-optredens, stond laatst met debuutalbum Blood For Mercy bovenaan de dance-lijst van de Amerikaanse Billboard. Dat album biedt een bonte verzameling stijlen, ritmes en geluiden. Yellow Claw, waar ook filmregisseur Jim Taihuttu deel van uit maakt, lijkt vooral te hebben geleerd van Diplo en zijn samenwerkingen met bijvoorbeeld Skrillex, zoals blijkt uit schelle klanken verzacht door tropische ritmes. Van loom en reggae-achtig, gaat het naar de onrust van de kletterende dance. Maar meer dan Diplo gunt Yellow Claw de luisteraar een rustpunt in tragere nummers met sierlijke zangstemmen, zoals in Lifetime en Feel It. Nadeel zijn de schrille zaaggeluiden - In My Room, Catch Me - die al een tijdje op dansvloeren zo geliefd zijn. Ze zijn hier prominent presen, als plotselinge sirenes, terwijl Yellow Claw het ook best zonder die kunstjes afkan.