Rusland schorst vier atletes wegens dopinggebruik

Een van hen is Irina Maratsjeva, die bij de EK van 2012 zilver won op de 800 meter.

Foto Remko de Waal / ANP

Het Russisch olympisch comité (ROC) heeft vier atleten geschorst voor het schenden van de dopingregels, meldt persbureau Reuters. Een van hen is Irina Maratsjeva, die bij de Europese Kampioenschappen van 2012 zilver won op de 800 meter.

Maratsjeva en de 24-jarige snelwandelaarster Anna Loekjanova werden voor twee jaar geschorst. Hardloopsters Jelena Nikoelina en Maria Nikolaeva zijn voor vier jaar gestraft. Het ROC zegt daarmee zijn strenge anti-dopingbeleid te implementeren.

Rusland werd in november door de internationale atletiekfederatie tijdelijk uitgesloten van internationale wedstrijden omdat in het grootschalig dopinggebruik werd afgedekt door de officiële instanties, inclusief de Russische dopingautoriteit Rusada. Mogelijk missen Russische atleten daardoor de Olympische Spelen in Rio.