ABN Amro betaalt renteopslag terug

ABN Amro is begonnen met het compenseren van gedupeerde ondernemers met renteswaps. Volgens de bank gaat het om een stapje in een proces dat al maanden gaande is. Maar de stichting Renteswapschadeclaim spreekt van een „grote doorbraak”. Het is voor het eerst dat een van de banken met een mededeling komt „dat het beleid is” om de renteopslagen op deze ingewikkelde financiële producten terug te betalen, aldus stichtingvoorzitter Pieter Lijesen. ABN Amro kwam met de opslagen terwijl de de klanten niet helder was verteld dat kosten op die manier konden toenemen. Dat de bank nu opeens over de brug komt, heeft volgens Lijesen te maken met een uitspraak van het gerechtshof van november vorig jaar. Onduidelijk is nog hoeveel klanten in aanmerking komen voor deze compensatie. Renteswaps zijn beleggingsproducten die bij het afsluiten van een lening vaak gebruikt worden om de risico’s van een stijging van de rente af te dekken. (ANP)