Van Gaal en zijn spelers uitgejouwd door boze fans na zoveelste wanvertoning op Old Trafford

Trainer Ronald Koeman heeft zaterdag het duel met zijn collega Louis van Gaal gewonnen. Southampton dankte de competitiezege bij Manchester United aan een late goal van Charlie Austin. De nieuwe Engelse spits, overgekomen van Queens Park Rangers, kopte de bal in de 87ste minuut achter doelman David de Gea.

Eerder dit seizoen had United de uitwedstrijd tegen Southampton nog gewonnen. Maar de ploeg van Van Gaal maakte zaterdag op Old Trafford geen moment indruk. Voor de elfde wedstrijd op rij in eigen stadion kwam United in de eerste helft niet tot scoren en ook na rust dwong het amper kansen af.

Door de zesde nederlaag dit seizoen is de achterstand van United op koploper Leicester City nu tien punten. Van Gaal en zijn spelers verlieten na de domper tegen Southampton onder boegeroep van de fans het veld op Old Trafford.

Van Gaal zei de kritiek van de fans te begrijpen. „Ze hebben gelijk. Het was een vervelende wedstrijd om te zien. De verwachtingen zijn hoog, dat legt veel druk op de spelers. Je zag dat ze niet veel vertrouwen hebben, veel ging fout.”

Ondertussen gaat het met de ploeg van Koeman de laatste tijd een stuk beter. Na eerdere zeges op Watford en West Bromwich Albion, en nu op Manchester United, is Southampton geklommen naar de achtste plaats in de Premier League. (ANP)