Meijers met mooie, warme poppy jazz

Het was een aardig, maar niet bijster opvallend debuut, Virgo (2013). Zangeres en pianist Maartje Meijer, toen net afgestudeerd, liet zich horen in gevarieerde jazz zonder dat die echt een kleur had. Haar nieuwe album maakt het verschil. Op Inner Circle heeft Meijer een duidelijker verhaal te vertellen in liedjes waarin ze het dicht bij zichzelf houdt. De warmte en rust die ze losjes ontrolt in haar poppy jazz wordt aangezet door fijne blazers als basklarinettist Joris Roelofs en saxofonist Maarten Hogenhuis. Partner en gitarist Jesse van Ruller produceerde het album. Acht liedjes zijn eigen, de negende is de Beatles-cover, She’s Leaving Home, die in sfeer goed aansluit. In Meijers arrangementen ligt de nadruk op zorgvuldig geaccentueerde, melodische lijnen. Soms iets te harmonieus, nog dwarser mag, maar het is mooi en ingetogen. En het meerstemmige Nederlandse liedje springt er uit.

Meijer en haar band zijn nu op tournee.